KENNISBANK

775 miljoen euro

Ja, of je een emmertje water laat leeglopen. ING krijgt een boete van 775 miljoen euro omdat de bank het ‘in haar gestelde vertrouwen ernstig heeft beschaamd’.

Ongestoord gebruik maken van rekeningen

In 2016 dook, in meerdere politiedossiers, ING op als huisbankier van criminelen. Uit het hierop volgend onderzoek kwam naar voren dat er veel mis ging bij de grootste bank van Nederland. Zo wist ING nauwelijks wie haar klanten waren. Waarschuwingen van toezichthouder DNB werden genegeerd. Hierdoor konden criminelen ongestoord van de rekeningen van ING gebruik maken.

Boete van 775 miljoen

En dan krijg je een boete… eigenlijk eentje die erg makkelijk is op te hoesten door ING. De winsten zijn veel hoger geweest de afgelopen jaren. De boete wordt dan ook eventjes achteloos afgeboekt als bijzondere last.

Wie betaalt?

Indirect wordt deze boete natuurlijk wel betaald door de klanten van ING. De kosten voor bankieren waren de afgelopen jaren al omhoog gegaan en rente krijg je ook niet meer op je spaargeld. Voor hetzelfde gaan ze de kosten weer verhogen om vooral de winsten op peil te houden. Wie voelt zich nog thuis bij de ING?

Regiobank

Ik ben door dit alles wel anders gaan kijken naar mijn eigen RegioBank. Ik heb best wel veel gefoeterd de laatste tijd op de RegioBank. Waar ING dus weinig controleerde had ik het idee dat wij meer controleerden dan nodig was. Nu zie ik dat we het eigenlijk super goed hebben gedaan. Ja het kan vervelend overkomen voor onze klanten, het kan soms wat langer duren, maar dan weet je wel zeker dat het goed zit. Dat geeft dan wel weer een gerust gevoel.

Wij als zelfstandig adviseur van de RegioBank kunnen zeggen dat de RegioBank een moderne bank is die wel de regeltjes volgt. Beter voor ons en dus ook voor onze klanten. Laten wij dan maar degelijk zijn.

Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak inplannen?

Hoe dan ook, wij laten u gewoon bepalen hoe en wanneer wij u te woord kunnen staan!

Afspreken?

Een persoonlijk en
vrijblijvend gesprek
aanvragen?

Bellen?

Liever telefonisch?
contact met ons
opnemen?

Appje sturen?

Handig en snel!
Stuur een berichtje
via WhatsApp:

Vragen?

Stel hier vragen of plan de
route naar ons kantoor
in Leeuwarden

  • Altijd 100% onafhankelijk
  • Wij nemen u al het werk uit handen

  • Wij vergelijken premies en voorwaarden

  • Uw vraagbaak bij financiële zaken

Ook uw Zelfstandige Adviseur van RegioBank in Leeuwarden

Al 100 jaar RegioBank waar u zelf bepaalt hoe uw geldzaken geregeld wordt.