KENNISBANK

(Be) sparen op de uitvaartverzekering

Als ik dit schrijf is het buiten prachtig mooi weer, een ijzige wind, echt winterweer. We hebben het niet zo vaak meer in Nederland maar het is nu even genieten.

En ja, zullen we het dan maar even over een somber onderwerp hebben. Overlijden en de kosten die dit voor de nabestaanden met zich meeneemt. De meesten van ons hebben hier wel een verzekering voor afgesloten. Anderen hebben de mogelijkheid om zelf een potje te sparen. We zien echter wel dat de potjes, ook de verzekeringspotjes, vaak niet vol genoeg zijn. De kosten voor een begrafenis gaan toch al snel over de € 10.000,- heen, een crematie is iets goedkoper.

Als er een verzekering wordt afgesloten verzekerd men vaak de kosten van dat ogenblik. De kosten voor een uitvaart zijn echter de laatste jaren enorm gestegen. Dus een verzekering die 10 of 20 jaar geleden is afgesloten dekt over het algemeen niet de volledige kosten. Hierdoor blijven nabestaanden vaak met een rekening zitten die ze zelf moeten betalen.Het is dus verstandig om direct in de schoenendozen te duiken om te kijken voor wat bedrag je bent verzekerd. Bijverzekeren is dan een optie. Een volledig nieuwe verzekering afsluiten ook. Want waar de kosten voor een uitvaart zijn gestegen, is de premie voor de verzekering de laatste 10 jaar alleen maar lager geworden! En dan wordt dit sombere onderwerp ineens weer een prettig onderwerp.

Voor minder premie hetzelfde verzekeren of meer verzekeren voor hetzelfde of maar een beetje meer. Het loont om de oude premie te vergelijken met een nieuw product. In Leeuwarden en omgeving zijn zeer veel mensen verzekerd bij Yarden en ook de Yarden premies zijn tegenwoordig lager.

Wij werken samen met Yarden en controleren graag uw huidige verzekering en geven u een goed advies.

Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak inplannen?

Hoe dan ook, wij laten u gewoon bepalen hoe en wanneer wij u te woord kunnen staan!

Afspreken?

Een persoonlijk en
vrijblijvend gesprek
aanvragen?

Bellen?

Liever telefonisch?
contact met ons
opnemen?

Appje sturen?

Handig en snel!
Stuur een berichtje
via WhatsApp:

Vragen?

Stel hier vragen of plan de
route naar ons kantoor
in Leeuwarden

  • Altijd 100% onafhankelijk
  • Wij nemen u al het werk uit handen

  • Wij vergelijken premies en voorwaarden

  • Uw vraagbaak bij financiële zaken

Ook uw Zelfstandige Adviseur van RegioBank in Leeuwarden

Al 100 jaar RegioBank waar u zelf bepaalt hoe uw geldzaken geregeld wordt.