KENNISBANK

DGA pensioen – slim pensioen opbouwen

Wijziging DGA pensioen

Als directeur-grootaandeelhouder (dga) kunt u sinds 1 juli 2017 geen pensioen in eigen beheer meer opbouwen. Wat zijn de alternatieven van het DGA pensioen? Wij leggen u het graag uit.

DGA pensioen – Pensioen opbouw in eigen beheer

Sinds 1 juli 2017 is het voor ondernemers niet langer mogelijk het pensioen op te bouwen in eigen beheer. Dit komt doordat de Wet uitfasering pensioen in eigen beheer en overige fiscale pensioenmaatregelen is aangenomen door de Eerste Kamer..

Wat betekent voor u?

U mag niet langer in eigen beheer pensioen opbouwen. Ook kunt u geen bedragen meer toevoegen aan pensioenvoorzieningen die eerder in eigen beheer gevormd zijn.

Wat kunt u doen?

Hebt u al pensioen in eigen beheer opgebouwd? De keuze om de opgebouwde rechten te handhaven is meestal niet verstandig. Er is vaak een groot verschil tussen de fiscale waarde en de commerciële waarde. Daardoor kunt u niet zomaar dividend aan uzelf uitkeren zonder dat de fiscus u daarvoor aanslaat. Wat zijn de alternatieven? U kunt het bedrag afkopen tegen een gereduceerd belastingstarief of het bedrag omzetten in een oudedagsverplichting.

Eerder stoppen met werken

De beste pensioenregeling is een combinatie van eerder opgebouwd pensioen bij andere werkgevers, lijfrenteverzekeringen en uw huidige pensioenopbouw. Uiteraard is ook uw pensioenleeftijd van belang en het bedrag dat u wilt betalen voor uw pensioen. Met een zorgvuldige planning kunt u ook eerder stoppen met werken of een oud pensioengat vullen.

Bespreek uw wensen met een van onze adviseurs!

Weet u niet wat u moet doen met uw DGA pensioen? Dan is het slim om een adviseur in de arm nemen. Het DGA pensioen is vrij ingewikkeld. Wat voor een DGA de beste oplossing is nu het pensioen in eigen beheer is komen te vervallen, hangt helemaal af van uw omstandigheden en doelstellingen. Uw wensen bespreken met een van onze adviseurs? Dat kan! Slimme ondernemers bezoeken onze adviseur voor hun DGA pensioen. Maak een afspraak via ons contactformulier of telefoonnummer: 058-2125000

Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak inplannen?

Hoe dan ook, wij laten u gewoon bepalen hoe en wanneer wij u te woord kunnen staan!

Afspreken?

Een persoonlijk en
vrijblijvend gesprek
aanvragen?

Bellen?

Liever telefonisch?
contact met ons
opnemen?

Appje sturen?

Handig en snel!
Stuur een berichtje
via WhatsApp:

Vragen?

Stel hier vragen of plan de
route naar ons kantoor
in Leeuwarden

  • Altijd 100% onafhankelijk
  • Wij nemen u al het werk uit handen

  • Wij vergelijken premies en voorwaarden

  • Uw vraagbaak bij financiële zaken

Ook uw Zelfstandige Adviseur van RegioBank in Leeuwarden

Al 100 jaar RegioBank waar u zelf bepaalt hoe uw geldzaken geregeld wordt.