KENNISBANK

Direct ingaand pensioen

Naast het pensioen wat u krijgt vanuit uw werk heeft u de mogelijkheid om een lijfrentekapitaal op te bouwen. Op de afgesproken datum wordt dit kapitaal uitgekeerd. Vervolgens moet je met dit kapitaal een uitkering aankopen. We noemen dit een lijfrente.

Expirerende lijfrente: shoppen

Bij een lijfrenteverzekering heeft u een premie of een eenmalige koopsom gestort bij een verzekeraar of een kapitaal opgebouwd via een bankspaarregeling. Op de einddatum of bij eerder overlijden keert de verzekeraar het lijfrentekapitaal uit. Met de vrijkomende lijfrente kunt u of uw nabestaande een uitkering aankopen. De direct ingaande lijfrente hoeft u niet aan te kopen bij de verzekeraar of bank waar het kapitaal expireert. Met het vrijkomende kapitaal kunt u shoppen bij levensverzekeraars en banken. Wij doen dit altijd als vanzelf om een zo hoog mogelijke uitkering voor u te realiseren.

Expirerende lijfrente: uitstellen of ingaan

Als u van de verzekeraar of bank bericht over de vrijvallende lijfrente hebt ontvangen, kunt u offertes vragen voor een direct ingaande lijfrente. Soms kunt u de uitkering ook later laten ingaan. Dat hangt meestal af van de leeftijd waarop het kapitaal tot uitkering komt. Onze adviseur kan u vertellen of u de uitkering kunt uitstellen of dat u moet kiezen voor een direct ingaande lijfrente.

Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak inplannen?

Hoe dan ook, wij laten u gewoon bepalen hoe en wanneer wij u te woord kunnen staan!

Afspreken?

Een persoonlijk en
vrijblijvend gesprek
aanvragen?

Bellen?

Liever telefonisch?
contact met ons
opnemen?

Appje sturen?

Handig en snel!
Stuur een berichtje
via WhatsApp:

Vragen?

Stel hier vragen of plan de
route naar ons kantoor
in Leeuwarden

  • Altijd 100% onafhankelijk
  • Wij nemen u al het werk uit handen

  • Wij vergelijken premies en voorwaarden

  • Uw vraagbaak bij financiële zaken

Ook uw Zelfstandige Adviseur van RegioBank in Leeuwarden

Al 100 jaar RegioBank waar u zelf bepaalt hoe uw geldzaken geregeld wordt.