KENNISBANK

Eigen Huis Sparen

Sparen voor het huis van uw (klein)kinderen met de Eigen huis Spaarrekening

Ouders en grootouders kunnen voortaan met Eigen huis Sparen van RegioBank tegen een aantrekkelijke rente sparen voor de toekomstige woning van hun (klein)kinderen.

Regiobank

Met Eigen huis Sparen speelt RegioBank in op het voordeel van een startkapitaal bij het aangaan van een hypotheek. De toenemende eisen voor huizenkopers vergroten het belang van een startkapitaal.

Direct voordeel met startkapitaal

De maatregelen rondom de financiering van een eigen woning en de richting van de discussie over de hypotheekrenteaftrek in Den Haag, vergroten de waarde van het inbrengen van startkapitaal bij het aangaan van een hypotheek. Startkapitaal levert direct voordeel op voor je hypotheek. Met een startkapitaal voor een eigen woning hoef je minder te lenen, valt de hypotheek mogelijk in een lagere risicoklasse en gaan je netto maandlasten er op vooruit.”

Het inbrengen van eigen geld is voor veel mensen geen optie. Met name bij starters ontbreekt het vaak nog aan de middelen om geld opzij te zetten. “Toch is vooruitdenken voor potentiële kopers belangrijk. Sterker, daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen.

Eigen huis Spaarrekening

Met Eigen huis Sparen kunnen (groot)ouders sparen voor de toekomstige woning van hun (klein)kinderen. Het is daarbij aantrekkelijk om gebruik te maken van de belastingvrije schenkingsruimte die de belastingdienst biedt.

Door het schenkingsbedrag te storten op Eigen huis Sparen, kan worden geprofiteerd van een gunstige rente.

Maximale inleg

Er geldt voor Eigen huis Sparen geen minimale of maximale eerste inleg. Sparen kan via eenmaandelijkse bijdrage, een jaarlijkse schenking of incidentele stortingen. Geld opnemen kan op ieder moment. Het opgebouwde spaartegoed is vrij opneembaar als het wordt gebruikt voor de aankoop van een woning of bouwgrond voor een woning. Maar ook voor het aangaan van een huurcontract of het aflossen van een hypotheek. In de overige gevallen zijn 0,5 % opnamekosten verschuldigd.

Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak inplannen?

Hoe dan ook, wij laten u gewoon bepalen hoe en wanneer wij u te woord kunnen staan!

Afspreken?

Een persoonlijk en
vrijblijvend gesprek
aanvragen?

Bellen?

Liever telefonisch?
contact met ons
opnemen?

Appje sturen?

Handig en snel!
Stuur een berichtje
via WhatsApp:

Vragen?

Stel hier vragen of plan de
route naar ons kantoor
in Leeuwarden

  • Altijd 100% onafhankelijk
  • Wij nemen u al het werk uit handen

  • Wij vergelijken premies en voorwaarden

  • Uw vraagbaak bij financiële zaken

Ook uw Zelfstandige Adviseur van RegioBank in Leeuwarden

Al 100 jaar RegioBank waar u zelf bepaalt hoe uw geldzaken geregeld wordt.