KENNISBANK

Financieel advies bij een scheiding nodig? Wij helpen graag!

Dijkstra de Boer helpt u graag op weg bij het vinden van de juiste oplossing als het gaat om financieel advies bij een scheiding. Een ingrijpende gebeurtenis vraagt om de juiste afsluiting. Zo kunnen wij u helpen om alle zaken die komen kijken bij een scheiding te regelen op één plek! Samen met Modern Uit Elkaar staan wij u bij met het regelen van uw scheiding, hypotheek, bankzaken en verzekeringen. Al het financieel advies bij een scheiding op één plek centraal.

Financieel advies bij een scheiding helpt

De toekomst die u samen voor ogen had met uw partner, eindigt plotseling. Er komt veel op uw af en u heeft ineens een andere toekomst voor ogen. Het inschakelen van een scheidingsambtenaar is een goede zaak. De scheidingsambtenaar helpt u met het beantwoorden van al uw vragen met betrekking tot uw financiële situatie die komen kijken bij een scheiding. Wat gebeurt er met onze woning? Hoe kom je van een hoofdelijke aansprakelijkheid af? De scheidingsambtenaar staat voor uw klaar met betrekking tot al uw vragen over financieel advies bij een scheiding. Dijkstra de Boer hebben fijne ervaringen met scheidingsambtenaren van Modern Uit Elkaar. Alles op één plek geregeld en uw scheiding op een prettige manier afsluiten.

Zo helpen wij u graag met:

  • Overdracht hypotheek en hoofdelijke aansprakelijkheid
  • Wijzigingen in verzekeringen
  • Verdeling van inboedel
  • Regelen kinder- en partneralimentatie
  • Wijzigingen in bankzaken.

Hoe komt u van hoofdelijk aansprakelijkheid af?

U heeft samen met uw partner een eigen woning gekocht en bent samen hoofdelijk aansprakelijk voor de hypotheek. Vaak wordt onderschat hoe complex de financiële afwikkeling van een scheiding kan zijn bij een gezamenlijke hypotheek. Wie is er hoofdelijk aansprakelijk? Of hoe komt u van de hoofdelijk aansprakelijkheid af? De hulp van een financieel expert is in deze situaties onmisbaar en kan u voorzien van financieel advies bij een scheiding.

Blijf in gesprek

Allereerst is het belangrijk om te bepalen onder welke voorwaarden u samenleeft. Als u bijvoorbeeld afspreekt dat de woning aan u of uw partner wordt overgedragen, dan is er een notaris nodig voor de overdracht van de woning. Zo worden alle afspraken die u maakt vastgelegd in een echtscheidingsconvenant. Hierin legt u vast onder welke voorwaarden de verdeling plaats zal vinden. De echtscheidingsconvenant heeft de geldverstrekker nodig om toestemming te verlenen. Naast de hoofdelijk aansprakelijkheid, heeft het overdragen van uw woning ook invloed op de inkomenssituatie en op de alimenatiebelalingen.

Gericht op de toekomst met financieel advies bij een scheiding

Wij helpen u om weer te kijken naar de toekomst. Wij zullen samen met u de juiste oplossing vinden voor uw financiële situatie. Dit alles in een zo kort mogelijk tijdsbestek. Zo heeft u en uw partner de bankzaken snel in orde en kunt u zich richten op de toekomst. Dijkstra de Boer staan voor u klaar! Heeft u vragen over financieel advies bij een scheiding? Neem dan contact met ons op voor een oriëntatiegesprek. U bent van harte welkom!

Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak inplannen?

Hoe dan ook, wij laten u gewoon bepalen hoe en wanneer wij u te woord kunnen staan!

Afspreken?

Een persoonlijk en
vrijblijvend gesprek
aanvragen?

Bellen?

Liever telefonisch?
contact met ons
opnemen?

Appje sturen?

Handig en snel!
Stuur een berichtje
via WhatsApp:

Vragen?

Stel hier vragen of plan de
route naar ons kantoor
in Leeuwarden

  • Altijd 100% onafhankelijk
  • Wij nemen u al het werk uit handen

  • Wij vergelijken premies en voorwaarden

  • Uw vraagbaak bij financiële zaken

Ook uw Zelfstandige Adviseur van RegioBank in Leeuwarden

Al 100 jaar RegioBank waar u zelf bepaalt hoe uw geldzaken geregeld wordt.