NIEUWS

Heeft u samen een hypotheek en gaat u scheiden?

Heeft u samen een koophuis en een hypotheek en hebben u en uw partner besloten om uit elkaar te gaan? Dan wilt u uiteraard dat alles goed geregeld wordt. Er wordt helaas vaak onderschat hoe complex de financiële afwikkeling van een scheiding kan zijn wanneer er sprake is van een gezamenlijke woning en hypotheek. Wij als financiële adviseurs kunnen u hierbij helpen en zetten alvast twee veel voorkomende situaties voor u op een rij:

U kunt uw partner uitkopen

U kunt uw partner uitkopen of u zelf laten uitkopen door u partner. Dit doet u wanneer één de hypotheekschuld op zich wil nemen en in het huis wil blijven wonen. Er moet dan wel veel geregeld worden. Verstandig is dan om contact op te nemen met één van onze financiële adviseurs. Wij maken samen met u en uw partner een stappenplan om toekomstige problemen te voorkomen.

Het huis wordt verkocht

Wanneer u zelf en uw partner onvoldoende geld hebben om de ander uit te kopen of u hier misschien geen behoefte aan heeft, moet de woning verkocht worden. De overwaarde of restschuld wordt dan verdeeld. Hebben jullie een hypotheek met NHG (Nationale Hypotheek Garantie) en wordt de woning verkocht tegen een lagere prijs dan de hypotheekschuld? Dan kan het dat de NHG de restschuld op zich neemt.

Heeft u nog vragen?

Zit u in zo’n situatie en weet u niet wat u het beste kunt doen? Of heeft u nog vragen? Neem dan contact op met één van onze financiële adviseurs. Wij helpen u graag verder.

Nieuwsgierig geworden?

Hoe dan ook, wij laten u gewoon bepalen hoe en wanneer wij u te woord kunnen staan!

Afspreken?

Een persoonlijk en
vrijblijvend gesprek
aanvragen?

Bellen?

Liever telefonisch?
contact met ons
opnemen?

Appje sturen?

Handig en snel!
Stuur een berichtje
via WhatsApp:

Vragen?

Stel hier vragen of plan de
route naar ons kantoor
in Leeuwarden

  • Altijd 100% onafhankelijk
  • Wij nemen u al het werk uit handen

  • Wij vergelijken premies en voorwaarden

  • Uw vraagbaak bij financiële zaken

Ook uw Zelfstandige Adviseur van RegioBank in Leeuwarden

Al 100 jaar RegioBank waar u zelf bepaalt hoe uw geldzaken geregeld wordt.