NIEUWS

Het verzekeren van drones

Het verzekeren van drones

We zien ze steeds vaker; Drones. Particulieren gebruiken dronesvoor recreatief en/of privé gebruik. Bedrijven gebruiken drones voor bijvoorbeeld het controleren van windmolens en hoogspanningsmasten en de inspectie van gebouwen, maar wat als uw drone schade veroorzaakt? Lees hier alles over het verzekeren van drones.

Particulieren

Stel uw drone valt uit de lucht (of stort neer) op de auto van de buren waardoor er een ster in zijn ruit ontstaat. Is de schade die u veroorzaakt gedekt?

Schade zoals genoemd in het bovenstaande voorbeeld is in veel gevallen gedekt onder de aansprakelijkheidsverzekering. Let wel op het gewicht van de drone. Is uw drone niet zwaarder dan 20 kilogram, dan bent u gedekt (Let op!: deze regel staat op het punt te veranderen naar 4kg). Beschikt u over een drone zwaarder dan 20 kilo dan dekt de verzekeraar schade niet.

TIP: Lees altijd uw polisvoorwaarden goed door. Een drone valt onder modelvliegtuigen. U kunt ons ook mailen dan zoeken wij het voor u uit.

Bedrijven

Voor bedrijven gelden andere regels m.b.t. drones. Een bedrijf moet altijd beschikken over een vergunning voordat er drones ingezet kunnen worden. Denk aan de inspectie van daken en gebouwen en luchtopnames van videoproductiebedrijven. U kunt deze vergunning aanvragen bij de Inspectie Leefomgeving en Transport. De schade die u met een drone veroorzaakt valt in dit geval niet onder de aansprakelijkheidsverzekering van uw onderneming. U sluit hiervoor een aparte verzekering af.

Nieuwsgierig geworden?

Hoe dan ook, wij laten u gewoon bepalen hoe en wanneer wij u te woord kunnen staan!

Team Dijkstra staat voor u klaar!

Afspreken?

Een persoonlijk en
vrijblijvend gesprek
aanvragen?

Bellen?

Liever telefonisch?
contact met ons
opnemen?

Appje sturen?

Handig en snel!
Stuur een berichtje
via WhatsApp:

Vragen?

Stel hier vragen of plan de
route naar ons kantoor
in Leeuwarden

  • Altijd 100% onafhankelijk
  • Wij nemen u al het werk uit handen

  • Wij vergelijken premies en voorwaarden

  • Uw vraagbaak bij financiële zaken

Ook uw Zelfstandige Adviseur van RegioBank in Leeuwarden

Al 100 jaar RegioBank waar u zelf bepaalt hoe uw geldzaken geregeld wordt.