KENNISBANK

Oudere ZZP-ers onverzekerbaar?

Via het journaal werd ik meerdere keren geconfronteerd met het nieuws over oudere zelfstandigen, vooral in de bouw, die zich niet meer tegen arbeidsongeschiktheid kunnen verzekeren.

Arbeidsongeschiktheid

Ja, ouderen en de bouw, een combinatie die inderdaad kan leiden tot het moeilijk of niet kunnen verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid. Mijn eerste gedachte is dan: Zijn dit nieuwe ZZP-ers? Of zijn het ZZP-ers die nooit verzekerd waren en nu ineens wel verzekerd willen worden.

Jaren geleden zijn er veel werknemers in de bouw, toen het daar slecht mee ging, vaak noodgedwongen, ZZP-er geworden. Een groot gedeelte hiervan hebben vanwege de “hoge” kosten voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering, deze niet afgesloten. Wordt, nu het beter gaat in de bouw, die beslissing heroverwogen?

Verzekeren is risico’s inschatten. De combinatie van beroep en leeftijd maken, buiten de gezondheid om, de premie en mogelijkheid tot accepteren. De gemiddeld gezondere jonge ZZP-er zal gemakkelijker en tegen een lagere premie te verzekeren zijn dan de oudere. Het is dus zaak om op jonge leeftijd deze verzekering af te sluiten. Ben je wel verzekerd? Dan is het zo dat niet alle verzekeraars zwaardere beroepen tot de AOW-leeftijd verzekeren. Je blijft vaak met een gat van 5 tot 7 jaar zitten waarin je niet verzekerd bent.

TIP: Dus ben je jong en wordt je zelfstandige? Wacht niet met een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Ben je vanwege je gezondheid niet acceptabel? Binnen 3 maanden nadat je zelfstandig bent geworden kun je een verzekering aanvragen bij het UWV. Een dure maar in sommige gevallen de enige oplossing.

Mogelijkheden

Terugkomend op de oudere ZZP-er, er zijn tegenwoordig wel degelijk mogelijkheden om je te verzekeren. Tegen een redelijke premie en tot 67 jaar. Het nieuws van vandaag is alweer achterhaald.
Ik nodig alle (on)verzekerde ZZP-ers, jong en oud, uit om een afspraak met ons te maken en de mogelijkheden te bespreken.

Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak inplannen?

Hoe dan ook, wij laten u gewoon bepalen hoe en wanneer wij u te woord kunnen staan!

Afspreken?

Een persoonlijk en
vrijblijvend gesprek
aanvragen?

Bellen?

Liever telefonisch?
contact met ons
opnemen?

Appje sturen?

Handig en snel!
Stuur een berichtje
via WhatsApp:

Vragen?

Stel hier vragen of plan de
route naar ons kantoor
in Leeuwarden

  • Altijd 100% onafhankelijk
  • Wij nemen u al het werk uit handen

  • Wij vergelijken premies en voorwaarden

  • Uw vraagbaak bij financiële zaken

Ook uw Zelfstandige Adviseur van RegioBank in Leeuwarden

Al 100 jaar RegioBank waar u zelf bepaalt hoe uw geldzaken geregeld wordt.