KENNISBANK

Particuliere pensioenverzekering

Met een pensioenverzekering bouwt u bij een verzekeraar een kapitaal op dat wordt uitgekeerd op uw pensioendatum. Met dit bedrag kunt u vervolgens een direct ingaand pensioen aankopen. Overlijdt u voor de pensioendatum dan ontvangen uw nabestaanden meestal ook een uitkering. Dat hangt af van de afspraken die met de verzekeraar zijn gemaakt.

Pensioenverzekering: werkgever of privé

Bij een pensioenverzekering denkt u snel aan pensioen dat u bij de werkgever opbouwt. In de praktijk worden pensioenverzekeringen ruimer opgevat. Een lijfrenteverzekering of -bankspaarproduct wordt ook wel gezien als pensioenverzekering. Uw werkgever betaalt echter niet mee bij deze vorm van pensioenverzekeringen. De premie voor deze voorzieningen betaalt u zelf.

Pensioenverzekering: vrije keuze?

Als u het strikt juridisch bekijkt, is een pensioenverzekering een zaak tussen werkgevers en werknemers. Heeft uw werkgever al een pensioenregeling? Dan gaat u pensioen opbouwen bij dezelfde verzekeraar als waar uw andere collega’s hun pensioenverzekering hebben.

Pensioenverzekering voor hoger inkomen

Heeft u al een pensioenverzekering bij uw werkgever, dan kunt u het daar bij laten. Maar veel werkgevers halen niet het onderste uit de kan bij de pensioenregeling. Of u bent zelf een paar keer van baan gewisseld waardoor u te weinig pensioen (pensioengat) opbouwt. Dan kunt u via een lijfrenteverzekering of -bankspaarproduct extra inkomen opbouwen voor als u met pensioen gaat. Denkt u dat u een pensioentekort heeft, laat u dan adviseren door ons. Wij kunnen voor u berekenen of u echt wat heeft aan een aanvullende pensioenverzekering.

Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak inplannen?

Hoe dan ook, wij laten u gewoon bepalen hoe en wanneer wij u te woord kunnen staan!

Afspreken?

Een persoonlijk en
vrijblijvend gesprek
aanvragen?

Bellen?

Liever telefonisch?
contact met ons
opnemen?

Appje sturen?

Handig en snel!
Stuur een berichtje
via WhatsApp:

Vragen?

Stel hier vragen of plan de
route naar ons kantoor
in Leeuwarden

  • Altijd 100% onafhankelijk
  • Wij nemen u al het werk uit handen

  • Wij vergelijken premies en voorwaarden

  • Uw vraagbaak bij financiële zaken

Ook uw Zelfstandige Adviseur van RegioBank in Leeuwarden

Al 100 jaar RegioBank waar u zelf bepaalt hoe uw geldzaken geregeld wordt.