KENNISBANK

Pensioengat aanvullen

Een pensioengat is een tekort aan inkomen nadat u met pensioen gaat. Een pensioengat ontstaat doordat u geen of weinig pensioenopbouw heeft bij uw huidige werkgever. Of als u bij een eerdere werkgever een beperkte pensioenregeling had. Soms ontstaat een pensioengat terwijl u een goede pensioenregeling heeft, maar behoefte heeft aan een hoger pensioeninkomen.

Pensioengat repareren

Er zijn verschillende manieren om uw pensioengat op te lossen. Heeft u een pensioenregeling, dan kunt u soms extra pensioenpremie betalen. In plaats van een aanvulling bij de werkgever, kunt u ook een premie of koopsom voor een lijfrentepolis storten. Waar u ook voor kiest, u kunt niet onbeperkt premies storten om uw pensioengat te herstellen. Daarvoor gelden allerlei regels van de Belastingdienst. Wilt u meer weten? Bezoek dan eens onze adviseur. Hij kan u alles vertellen over het pensioengat.

Pensioengat voor iedereen

Vrijwel iedereen in Nederland heeft een pensioentekort. Vroeger was het gebruikelijk dat uw pensioenopbouw gelijk was aan 70% van uw laatst verdiende loon. Steeds minder werknemers halen dat percentage. De afgelopen jaren zijn veel pensioenregelingen uitgekleed omdat ze te duur waren. Nu gaat het pensioen eerder naar 70% van het gemiddelde salaris tijdens uw carrière. Hierdoor hebben steeds meer Nederlanders een pensioentekort.

Omvang pensioengat bepalen

De meeste Nederlanders weten niet hoeveel pensioen ze straks ontvangen. Om de pensioenkennis te vergroten sturen alle pensioenfondsen en verzekeraars pensioenoverzichten rond. Met deze overzichten kunt u berekenen wat uw pensioeninkomen is. En dat kunt u vergelijken met uw huidige inkomen. Is uw pensioen te laag, dan heeft u vaak te maken met een pensioengat.

Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak inplannen?

Hoe dan ook, wij laten u gewoon bepalen hoe en wanneer wij u te woord kunnen staan!

Afspreken?

Een persoonlijk en
vrijblijvend gesprek
aanvragen?

Bellen?

Liever telefonisch?
contact met ons
opnemen?

Appje sturen?

Handig en snel!
Stuur een berichtje
via WhatsApp:

Vragen?

Stel hier vragen of plan de
route naar ons kantoor
in Leeuwarden

  • Altijd 100% onafhankelijk
  • Wij nemen u al het werk uit handen

  • Wij vergelijken premies en voorwaarden

  • Uw vraagbaak bij financiële zaken

Ook uw Zelfstandige Adviseur van RegioBank in Leeuwarden

Al 100 jaar RegioBank waar u zelf bepaalt hoe uw geldzaken geregeld wordt.