KENNISBANK

Samenwonen of trouwen? Wat betekent dit voor uw verzekeringen?

In aanwezigheid van al uw vrienden en familie elkaar het ja-woord geven: voor veel mensen is dat het ideale plaatje. Het huwelijk brengt interessante extraatjes met zich mee. Als u trouwt of ook als u  gaat samen wonen, wordt u fiscaal partner. Wat betekent dit voor uw verzekeringen? Onderstaand een aantal punten die belangrijk zijn:

1. Verzekeringen samenvoegen

De kans is heel groot dat u en uw partner dezelfde verzekeringen hebben. Het is vrijwel altijd voordeliger om deze verzekeringen samen te voegen. Bekijk wie van jullie de beste woonhuis-, inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering heeft. Denk ook aan jullie reisverzekering en rechtsbijstandverzekering. Geef aan ons door dat jullie samenwonen, getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben. Pas de verzekerde bedragen aan en zeg de andere verzekering(en) op.

2. Toeslagen

Ontvangen jullie toeslagen van de Belastingdienst? Als u getrouwd bent of een geregistreerd partnerschap hebt, is uw echtgenoot of partner ook uw fiscale partner. Trouwen en ook samenwonen, kan er dus voor zorgen dat de hoogte van deze toeslagen veranderen. Bekijk daarom goed of u nog wel recht heeft op deze toeslagen en geef veranderingen altijd zo snel mogelijk door aan de Belastingdienst.

3. Pensioen

Via uw pensioenuitvoerder bent u vaak verzekerd voor nabestaandenpensioen. Als jullie trouwen krijgt de pensioenuitvoerder een seintje dat u een partner heeft. Dan is het partnerpensioen in de meeste gevallen meteen geregeld. Voor de zekerheid kunt u altijd contact opnemen met ons, dan kijken wij dit voor u na. Wilt u meer informatie over pensioenen en pensioenverzekeringen? Kijk dan hier.

Heeft u nog vragen?

Heeft u hier vragen over? Bij Dijkstra de Boer helpen wij u graag verder. Bij Dijkstra de Boer voorzien we onze klanten van onafhankelijk advies. Wij houden rekening met uw wensen en geven u inzicht in de gevolgen van keuzes. Wij voeren verbeteringen uit en zorgen dat overbodige verzekeringen worden geschrapt. Uiteraard adviseren wij over eventuele hiaten of tekortkomingen in dekkingen en verzorgen hiervoor de noodzakelijke aanvullingen. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan.

Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak inplannen?

Hoe dan ook, wij laten u gewoon bepalen hoe en wanneer wij u te woord kunnen staan!

Afspreken?

Een persoonlijk en
vrijblijvend gesprek
aanvragen?

Bellen?

Liever telefonisch?
contact met ons
opnemen?

Appje sturen?

Handig en snel!
Stuur een berichtje
via WhatsApp:

Vragen?

Stel hier vragen of plan de
route naar ons kantoor
in Leeuwarden

  • Altijd 100% onafhankelijk
  • Wij nemen u al het werk uit handen

  • Wij vergelijken premies en voorwaarden

  • Uw vraagbaak bij financiële zaken

Ook uw Zelfstandige Adviseur van RegioBank in Leeuwarden

Al 100 jaar RegioBank waar u zelf bepaalt hoe uw geldzaken geregeld wordt.