NIEUWS

Voorkom inbraak tijdens vakantie

Met vakantie? Laat je huis veilig achter!

Je moet er niet aan denken dat terwijl jij lekker op het strand ligt te genieten van een welverdiende vakantie, inbrekers je huis binnensluipen. Wat kun je doen om dat risico zo klein mogelijk te maken?

Over en weer opletten

Informeer je buren over je vakantie. Zo kunnen zij een oogje in het zeil houden, de post uit de brievenbus halen, eventueel de gordijnen openen en sluiten én, als ze er toch zijn, ook nog voor je plantjes zorgen. Je buren gaan waarschijnlijk ook wel op vakantie en zullen dus met dezelfde perikelen zitten. Hebben jullie al een Whatsappgroep voor de buurt? Een Buurtpreventie groep is aan te raden!

Maak een bewoonde indruk

Zet tijdschakelaars tussen je stekkers zodat de verlichting op gezette tijden aangaat en laat een koffiekopje en wat andere rommeltjes op tafel liggen. Van buiten lijkt het dan net alsof er recent iemand binnen is geweest. Zorg ook voor goede buitenverlichting, bijvoorbeeld die reageert op beweging. Biedt de buren gebruik van jouw oprit of parkeerplek aan voor hun tweede auto tijdens jouw vakantie, makkelijk voor hen, en jouw huis lijkt nog meer bewoond.

Oppassen met social media

Het is verleidelijk om je vrienden, volgers en likers te laten meegenieten van je échte Italiaanse pizza of de práchtige Zuidoost-Aziatische oceaan, maar doe dat liever als je weer thuis bent. Voor inbrekers is dit een bekend truc om te ontdekken wie er niet thuis zijn en zo hun doelwitten vast te leggen. Wil je toch écht wat delen, zorg dan dat alleen vrienden/volgers het kunnen zien, zet je account op privé of deel het via Whatsapp.

Regel huiszitters

Zorg dat het huis bewoond is, door je huis beschikbaar te stellen aan vrienden of familie. Handig voor de post, je planten en je geliefde huisdier. Misschien heb je wel een volwassen neefje of nichtje die nog thuis woont en je lekker een weekje zonder ouders cadeau kan doen! En je zit zelf compleet gerust op vakantie.

Goede sloten

Goede sloten zijn natuurlijk altijd een goed idee. Wist je dat het voldoen aan bepaalde beveiligingseisen korting kan opleveren op je inboedelverzekering? Een inbreker heeft nu eenmaal meer tijd nodig om een woning binnen te dringen die goed beveiligd is. Uit onderzoek blijkt dat de kans groot is dat de inbreker afhaakt als hij niet binnen een halve minuut binnen is en dat vindt ook de verzekeraar prettig. Het gaat dan om een BORG-certificaat of het Politiekeurmerk Veilig Wonen. De korting is vaak rond de 5 procent.

Juwelen

Je gouden ketting of antieke geërfde oorbellen neem je waarschijnlijk niet mee op vakantie. Berg ze daarom op in een kluis. Datzelfde geldt voor andere kostbaarheden zoals bijvoorbeeld zilveren bestek. Check ook hier je verzekering: vaak zit er een maximumdekking op dergelijke kostbaarheden, maar kan het verzekerde bedrag omhoog wanneer je de spullen in een goedgekeurde kluis bewaart.

Alarm

Natuurlijk kun je ook kiezen voor een inbraakalarm. Soms stelt de verzekeraar zo’n alarm verplicht. Bijvoorbeeld wanneer je een dure inboedel wilt verzekeren. Heb je een alarm laten installeren, dan is het belangrijk om het consequent in te schakelen. Zorg dus dat de personen die je post halen, ook het alarm keurig uit én aan zetten na vertrek.

Fijne vakantie!

Nieuwsgierig geworden?

Hoe dan ook, wij laten u gewoon bepalen hoe en wanneer wij u te woord kunnen staan!

Afspreken?

Een persoonlijk en
vrijblijvend gesprek
aanvragen?

Bellen?

Liever telefonisch?
contact met ons
opnemen?

Appje sturen?

Handig en snel!
Stuur een berichtje
via WhatsApp:

Vragen?

Stel hier vragen of plan de
route naar ons kantoor
in Leeuwarden

  • Altijd 100% onafhankelijk
  • Wij nemen u al het werk uit handen

  • Wij vergelijken premies en voorwaarden

  • Uw vraagbaak bij financiële zaken

Ook uw Zelfstandige Adviseur van RegioBank in Leeuwarden

Al 100 jaar RegioBank waar u zelf bepaalt hoe uw geldzaken geregeld wordt.