Vuurwerk

Ja voor de één een ergernis, voor de ander een ongekend plezier in de oudjaarsnacht. Het is toch wel typerend voor Nederland dat antivuurwerklobby steeds meer terrein wint en er nu al bijna sprake is van een (gedeeltelijk) verbod op vuurwerk. Het is niet goed te praten dat er zoveel slachtoffers zijn van vuurwerk, dat er vernielingen gepleegd worden die niet thuis horen bij een mooi feest. Toch vind ik het weglopen voor de echte problemen door maar een verbod in te stellen.

Was het vroeger beter?

Even naar mijn vak toe. Verzekeraars zullen wel blij zijn met een verbod. Minder ziektekosten, minder (brand)schade door vernielingen. Maar zal het wel zo gaan? Ik ben ook jong geweest en in de tijden dat er nog niet (illegaal) zwaar vuurwerk te krijgen was, gebeurde er ook al genoeg in de stad. Het is dus niet van deze tijd. Toch zie ik wel een duidelijk verschil in hoe er opgetreden wordt. Waar tegenwoordig handhaving op een laag pitje staat, kregen we vroeger gewoon met de wapenstok een mep als we vervelend waren. De politie trad hard op tegen ordeverstoorders.

De schade door vernielingen en letsel wordt voor een groot gedeelte veroorzaakt door zwaar illegaal vuurwerk en siervuurwerk wat op elkaar wordt afgeschoten in plaats van in de lucht te schieten.

Kijken bij de buren. waarom is het beter?

Het gekke is dat bij onze buurlanden een veel soepeler beleid op de verkoop van vuurwerk is dan in Nederland. Waarom gaat het daar wel goed? Volgens mij hebben we het dan over respect voor elkaar en voor de handhavers. Het grote probleem van Nederland is het niet durven uitspreken van waar de problemen echt liggen en altijd de makkelijke weg zoeken. Niet het gezwel wegsnijden maar het hele lichaam weggooien. Wordt het beter zonder vuurwerk? Ik betwijfel het, het gezwel vindt wel een nieuw lichaam.

Nieuwsgierig geworden?

Hoe dan ook, wij laten u gewoon bepalen hoe en wanneer wij u te woord kunnen staan!

Team Dijkstra staat voor u klaar!

Afspreken?

Een persoonlijk en
vrijblijvend gesprek
aanvragen?

Bellen?

Liever telefonisch?
contact met ons
opnemen?

Appje sturen?

Handig en snel!
Stuur een berichtje
via WhatsApp:

Vragen?

Stel hier vragen of plan de
route naar ons kantoor
in Leeuwarden

  • Altijd 100% onafhankelijk
  • Wij nemen u al het werk uit handen

  • Wij vergelijken premies en voorwaarden

  • Uw vraagbaak bij financiële zaken

Ook uw Zelfstandige Adviseur van RegioBank in Leeuwarden

Al 100 jaar RegioBank waar u zelf bepaalt hoe uw geldzaken geregeld wordt.