NIEUWS

Dubbel verzekerd op vakantie? Zo voorkom je het

Goed verzekerd op vakantie

Goed voorbereid op vakantie gaan, dat reist wel zo lekker! Koffers op tijd gepakt, genoeg entertainment mee voor de kids en natuurlijk de verzekeringen goed geregeld voor een goede nachtrust. Maar hoe weet je nu of je goed verzekerd, té goed verzekerd of níet goed genoeg verzekerd bent? Het is niet heel moeilijk om bijvoorbeeld via een reisverzekering en een pechhulp dubbel gedekt te zijn op vakantie.

We geven je 4 vakantiedekkingen waar je snel oververzekerd of onderverzekerd bent. En onderaan waarom je dit wilt voorkomen (los van de extra premiekosten)

Pechhulp

Wanneer je in Europa met je eigen auto op vakantie gaat, is de kans dat al je verzekerd bent voor pechhulp best aanwezig. Vaak zit deze dekking inbegrepen bij:

Diefstal van en schade aan spullen

Op vakantie in eigen land? Dan zijn je spullen mogelijk verzekerd via de buitenhuisdekking van je inboedelverzekering. Als je een uitgebreide inboedelverzekering hebt kan het zijn dat deze dekking al is inbegrepen en mogelijk zelfs in het buitenland geldt. Maar vaak is dit niet toereikend. Wil je je bagage dus verzekerd hebben bij een buitenlandse reis? Dan loont het om die wel mee te verzekeren in je reisverzekering.

Heb je dure spullen mee? Zoals foto- of videocamera’s of sportuitrusting? Let dan extra op of de vervangingswaarde of dagwaarde vergoed wordt, en wat de maximumvergoeding is.

Ziektekosten

Je basis zorgverzekering dekt spoedeisende hulp in het buitenland tot het Nederlandse tarief. Je aanvullende zorgverzekering biedt vaak dekking voor medische kosten in het buitenland, maar de mate van dekking kan variëren.

In de praktijk blijkt echter dat ziekenhuiskosten in het buitenland vaak al snel de pan uit reizen. Je beland namelijk vaak in een kliniek in plaats van een publiek ziekenhuis. Want die zijn in de buurt van resorts, daar spreken ze Engels/Nederlands, etc. Je zorgverzekering dekt dan maar een klein deel. Ga je naar het buitenland? Dan is een reisverzekering met medische kosten dekking vaak geen overbodige luxe.

Ben je een avontuurlijke vakantieganger? Check of jouw sport of activiteit als gevaarlijke sport wordt aangemerkt, daarvoor moet je je nog apart verzekeren. Ook populaire toeristische attracties als paragliden en raften kunnen hieronder vallen. De wintersportdekking valt hier dan vaak weer tussenin en moet apart afgesloten worden.

Ongevallen (overlijden of blijvende invaliditeit)

Een ongevallen verzekering keert een eenmalig bedrag uit bij blijvende invaliditeit en overlijden na een ongeval. Wat belangrijk is om rekening mee te houden is dat je deze het beste kan combineren met de aanvullende dekking van de medische kosten. Dat adviseren we aangezien het ongeval verzekerd is, maar niet automatisch ook de daaropvolgende medische kosten. En zoals eerder genoemd is de zorgverzekering niet altijd afdoende.

De aanvullende dekkingen medische kosten en ongevallen zorgt bovendien maar voor een kleine extra premie, maar het niet hebben van de dekking kan wel snel een kostbare gelegenheid worden. Kom je er niet uit of wil je het zeker weten, dan staan wij natuurlijk graag voor je klaar.

Rechtsbijstand

Rechtsbijstand voor juridische problemen tijdens je vakantie kan gedekt zijn door je bestaande rechtsbijstandverzekering, hierop heb je ook de mogelijkheid de module verkeer/eigen vervoer mee te verzekeren. Ook kan je deze dekking meeverzekeren op je reisverzekering.

Sommige autoverzekeringen bieden ook rechtsbijstand aan voor situaties zoals bijvoorbeeld een geschil na een ongeluk. Let op: dit is een aanvullende dekking op de autoverzekering, welke je dus niet standaard hebt. Bedenk dus waar je hier mogelijk al voor gedekt bent voor je een verzekering hiervoor afsluit. Vergelijken hiervan kan soms lastig zijn, ook hierbij zijn we u graag van dienst.

De nadelen van dubbel verzekerd zijn

Dubbel verzekerd zijn is niet alleen zonde van je geld, maar kan ook administratieve rompslomp veroorzaken. Degene bij wie jij je als eerste meldt, is je aanspreekpunt, maar daarnaast ben je ook verplicht om te melden dat je ook nog ergens anders hiervoor verzekerd bent. Dan moet je dat natuurlijk wel weten. Dit is zo geregeld omdat de verzekeraars dan achteraf afspraken over de afhandeling kunnen maken.

Het kan zo zijn dat je zelf niet meer goed weet waar je allemaal voor verzekerd bent en bij welke verzekeraars. Dit is ook meteen het voordeel en de kracht van het hebben van een tussenpersoon die al je verzekeringen beheerd. Die heeft goed op orde waar je allemaal wel en niet voor verzekerd bent en of een verzekering dubbel is, of dat het echter een aanvulling is, zodra je bijvoorbeeld op reis gaat.

Welke verzekeringen heb ik nu nodig?

Jouw vakantieplannen en reisgezelschap hebben grote invloed op welke verzekeringen het beste bij je zullen passen. Wij bekijken voor jou of je eventueel nog een korte of langlopende reisverzekering af zou kunnen sluiten, of dat je huidige verzekeringen al veel afvangen. Als je twijfelt, neem dan contact op met ons voor onafhankelijk advies. Wij helpen je graag om je verzekeringen op orde te krijgen en te besparen op onnodige kosten.

Heb je vragen over je verzekeringen of wil jij je vakantiedekking onder de loep nemen? Neem contact op met onze adviseurs voor persoonlijk advies en een zo zorgeloos mogelijk vakantie.

Heeft u vragen of bent u nieuwsgierig geworden?

Wij laten u bepalen hoe en wanneer wij u te woord kunnen staan! Kies hieronder uw manier.

Afspreken?

Een persoonlijk en
vrijblijvend gesprek
aanvragen?

Bellen?

Liever telefonisch?
contact met ons
opnemen?

Appje sturen?

Handig en snel!
Stuur een berichtje
via WhatsApp:

Vragen?

Stel hier vragen of plan de
route naar ons kantoor
in Leeuwarden

  • Altijd 100% onafhankelijk
  • Wij nemen u al het werk uit handen

  • Wij vergelijken premies en voorwaarden

  • Uw vraagbaak bij financiële zaken

Ook uw Zelfstandige Adviseur van RegioBank in Leeuwarden

Al 100 jaar RegioBank waar u zelf bepaalt hoe uw geldzaken geregeld wordt.