NIEUWS

Eindelijk 18 en volwassen? Zo regel je je verzekeringen!

Alle soorten verzekeringen die je nodig hebt zodra je 18 bent

18 jaar geworden? Een hele mijlpaal! Je mag alleen autorijden, stemmen, alcohol drinken… Maar op eigen benen betekent ook je eigen verzekeringsportefeuille. Welke verzekeringen zijn verplicht? En met welke verzekeringen kun je nog een tijdje meeliften op die van je ouders?

Zorgverzekering

Een zorgverzekering is verplicht voor iedereen in Nederland. Vanaf je achttiende ben je niet meer automatisch meeverzekerd op de gezinspolis van je ouders. Deze moet je dus zelf regelen. Verschillende zorgverzekeraars bieden aanvullende pakketten aan die specifiek gericht zijn op studenten en jongeren. Lees hier meer over welke soorten zorgverzekering er zijn.

En vergeet niet om na te gaan of je recht hebt op zorgtoeslag. Op de website van de Belastingdienst kun je zorgtoeslag aanvragen.

Inboedelverzekering

Ga je op kamers? Dan moet je mogelijk een eigen inboedelverzekering regelen. Studentenhuizen hebben over het algemeen niet de beste sloten, en je laptop is zo van je bureau gestolen. Sluit een goede (studenten) inboedel verzekering af waarmee je je inboedel veilig stelt.

Check overigens de voorwaarden goed: welke spullen zijn meeverzekerd en welke niet? Ook stellen sommige verzekeraars als voorwaarde dat de deur van je kamer op slot kan. Vraag ook aan je huisbaas of die mogelijk al voor het hele huis een inboedelverzekering heeft afgesloten.

Aansprakelijkheidsverzekering

Een ongeluk zit in een klein hoekje: je morst bier over de laptop van je huisgenoot of je fietst tegen een auto aan. Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je in ieder geval verzekerd voor dit soort ongelukjes.

Let op dat je je niet dubbel verzekert. Op de polis van je ouders kunnen namelijk studerende uitwonende kinderen meeverzekerd zijn! Wanneer je afgestudeerd bent, zul je het in ieder geval zelf moeten regelen. Je ouders kunnen dit navragen bij hun adviseur.

Reisverzekering

Soms mogen studerende, uitwonende kinderen meeliften op de polis van een doorlopende reisverzekering van de ouders. Hebben je ouders niet zo’n verzekering, dan kun je er zelf een afsluiten. Of, als je niet vaak reist, per keer een kortlopende verzekering sluiten. Let er wel op dat je een eigen polis afsluit wanneer je studietijd voorbij is.

Fietsverzekering

Als je in een grote studentenstad gaat wonen, loop je het risico dat je fiets gestolen wordt. Als je die nieuwe fiets niet uit eigen zak wilt betalen, dan kun je je stalen ros verzekeren. Dit hangt natuurlijk wel van de waarde van je fiets af. Heb je een comfortabele e-bike, dan is het raadzaam om deze te verzekeren. Voor een oud barrel is dit vaak niet de moeite waard. Ook is de-fiets-met-de-blauwe-band een populair alternatief. Bereken voor jezelf wat voor jou het prettigst en voordeligst is.

Vragen?

Vragen over wat er meeverzekerd is op de polis van je ouders? Of kunnen we je een offerte doen voor diverse verzekeringen? Neem dan contact op met een van onze adviseurs voor advies over welke verzekeringen in jouw situatie nodig zijn en welke opties voor dekking er zijn.

18 jaar welke verzekeringen
Nieuwsgierig geworden?

Hoe dan ook, wij laten u gewoon bepalen hoe en wanneer wij u te woord kunnen staan!

Afspreken?

Een persoonlijk en
vrijblijvend gesprek
aanvragen?

Bellen?

Liever telefonisch?
contact met ons
opnemen?

Appje sturen?

Handig en snel!
Stuur een berichtje
via WhatsApp:

Vragen?

Stel hier vragen of plan de
route naar ons kantoor
in Leeuwarden

  • Altijd 100% onafhankelijk
  • Wij nemen u al het werk uit handen

  • Wij vergelijken premies en voorwaarden

  • Uw vraagbaak bij financiële zaken

Ook uw Zelfstandige Adviseur van RegioBank in Leeuwarden

Al 100 jaar RegioBank waar u zelf bepaalt hoe uw geldzaken geregeld wordt.