NIEUWS

Waarom een cyberverzekering cruciaal is voor uw bedrijf

Waarom een cyberverzekering cruciaal is voor uw bedrijf

Direct hulp bij een cyberincident

Een cyberverzekering biedt u essentiële hulp bij een cyberincident. Denk hierbij aan forensisch onderzoek, juridische bijstand en PR-advies om de schade voor uw bedrijf te beperken.

Cyberrisico’s worden steeds groter. Er is veel te halen voor criminelen dus worden ze steeds professioneler. Vaak krijgen criminelen toegang via verouderde software, of doordat er een phishinglink aangeklikt wordt door een medewerker.

Andere cyberrisico’s zijn technische fouten door interne of externe systemen, of menselijke fouten waardoor data verloren gaat.

Cybercrime is bijzonder duur

Met een cyberincident gaan hoge kosten gepaard en breder zijn dan u misschien in eerste instantie zou inschatten. Denk aan bedrijfsschade zoals extra loonkosten, verlies van online omzet en het inhuren van een juridisch expert.

Daarnaast is er forensisch onderzoek nodig, moet er mogelijk losgeld betaald worden voor gegijzelde bestanden, moeten ICT-sustemen hersteld worden en moet u een boete betalen aan de autoriteit persoonsgegevens wanneer de privacywet overtreden wordt.

Zo kunt u al snel rekenen op €185 kosten per hersteld bestand, omzetverlies door reputatieschade en aansprakelijkheidskosten

Voorkomen is beter dan genezen

Er zijn gelukkig instanties die u kunnen helpen na een cyberincident, maar voorkomen is beter dan genezen. Er zijn een aantal preventieve maatregelen die u kunt nemen, zoals:

  • Training om de bewustwording van uw personeel te vergroten en pogingen tot cybercrime te leren herkennen.
  • Het implementeren van sterke digitale veiligheidsmaatregelen
  • Regelmatig uw gegevens en bestanden te back-uppen

 

Wat dekt een cyberverzekering?

Wanneer u aanspraak moet doen op de cyberverzekering, zijn uw eigen kosten als gevolg van de inbraak op systemen en/of data gedekt en de gevolgen van de gestolen gegevens.

Bovendien krijgt u bijstand bij afpersing (ransomware/gijzeling), wordt betaald losgeld deels vergoed en bent u verzekerd tegen omzetverlies. Ook schade veroorzaakt door hackers en virussen is gedekt.

Uw adviseur staat voor u klaar

De adviseurs van Dijkstra de Boer staan voor u klaar om u te informeren over cyberrisico’s en passende bescherming hiertegen. Afhankelijk van uw bedrijf, bespreken we met u de mogelijkheden over de te verzekeren som en eventuele dekkingsuitbreiding. We staan u graag vrijblijvend te woord.

Nieuwsgierig geworden?

Hoe dan ook, wij laten u gewoon bepalen hoe en wanneer wij u te woord kunnen staan!

Afspreken?

Een persoonlijk en
vrijblijvend gesprek
aanvragen?

Bellen?

Liever telefonisch?
contact met ons
opnemen?

Appje sturen?

Handig en snel!
Stuur een berichtje
via WhatsApp:

Vragen?

Stel hier vragen of plan de
route naar ons kantoor
in Leeuwarden

  • Altijd 100% onafhankelijk
  • Wij nemen u al het werk uit handen

  • Wij vergelijken premies en voorwaarden

  • Uw vraagbaak bij financiële zaken

Ook uw Zelfstandige Adviseur van RegioBank in Leeuwarden

Al 100 jaar RegioBank waar u zelf bepaalt hoe uw geldzaken geregeld wordt.