NIEUWS

Gezinsuitbreiding heeft ook financiële gevolgen

Gezinsuitbreiding heeft ook financiële gevolgen

Als u net bevallen bent van uw eerste kindje bent u helemaal in de wolken. Dan wilt u zich niet druk maken over kosten, verzekeringen en andere zaken. Het is daarom belangrijk van te voren alles al inzichtelijk te hebben wat er allemaal geregeld moet worden. Vaak denkt u wel aan een testament waarbij u het vermogen vast legt en natuurlijk het voogdijschap, maar wat zijn de dingen die vaak vergeten worden? Na onze jaren lange ervaring als adviseur hebben wij een aantal tips onder elkaar gezet.

Pensioen

Ga bij uw adviseur na of u de lasten van de hypotheek nog wel kunt dragen. Het besteedbare inkomen kan na de komst van een kindje lager zijn. Dit kan omdat u bijvoorbeeld minder gaat werken, maar vergeet niet dat als u minder gaat werken, u ook minder pensioen opbouwt. Een goede tip is daarom een pensioenverzekering.

Verzekeringen

Uw adviseur kan u laten zien welke aanpassen nodig zijn bij de verzekeringen. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar uw aansprakelijkheidsverzekering en uw reisverzekering. Na de komst van uw kind is er namelijk gezinsdekking nodig. Soms is uw kind gratis meeverzekerd, maar vergeet uw kind niet te registreren bij uw verzekering.

Het openen van een spaar/studierekening

Als u van het begin af aan een klein bedrag spaart voor uw kind, heeft u na een jaar of twintig een aanzienlijk bedrag bij elkaar. Een bedrag dat u op dat moment vaak niet ineens kunt ophoesten. Dit kan uw kind dan gebruiken voor bijvoorbeeld het rijbewijs of de studie.

Overlijdensrisicoverzekering

Een belangrijke tip is het verhogen van de overlijdensrisicoverzekering. Wanneer u een kind heeft en er valt een ouder weg, komt niet alleen dat ene inkomen te vervallen. De overgebleven partner gaat vaak minder werken om de zorg van het kind op zich te nemen. Ook van deze ouder dalen de inkomsten dus. Met een overlijdensrisicoverzekering komt er een vastgesteld bedrag vrij als één van de twee partners komt te overlijden. Met dit bedrag kan de overgebleven partner bijvoorbeeld de hypotheek (deels) aflossen en toch rondkomen van een kleiner inkomen doordat hij of zij minder gaat werken.

Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak inplannen?

Dit zijn nog maar een aantal tips wanneer u een kind krijgt. Heeft u nog vragen of wilt u graag een gesprek met één van onze adviseurs? Neem dan contact met ons op.

Nieuwsgierig geworden?

Hoe dan ook, wij laten u gewoon bepalen hoe en wanneer wij u te woord kunnen staan!

Team Dijkstra staat voor u klaar!

Afspreken?

Een persoonlijk en
vrijblijvend gesprek
aanvragen?

Bellen?

Liever telefonisch?
contact met ons
opnemen?

Appje sturen?

Handig en snel!
Stuur een berichtje
via WhatsApp:

Vragen?

Stel hier vragen of plan de
route naar ons kantoor
in Leeuwarden

  • Altijd 100% onafhankelijk
  • Wij nemen u al het werk uit handen

  • Wij vergelijken premies en voorwaarden

  • Uw vraagbaak bij financiële zaken

Ook uw Zelfstandige Adviseur van RegioBank in Leeuwarden

Al 100 jaar RegioBank waar u zelf bepaalt hoe uw geldzaken geregeld wordt.