KENNISBANK

Uitvaartverzekering

Heeft u zich wel eens geprobeerd voor te stellen hoe uw uitvaart eruit gaat zien? Wilt u dat het een kleine, maar stijlvolle gebeurtenis wordt? Indrukwekkend, vreugdevol en ceremonieel? Uw uitvaart is, evenals uw leven, heel persoonlijk. En daarom is het goed om nu al na te denken over hoe u het straks geregeld wilt hebben. Daarmee voorkomt u namelijk dat uw nabestaanden met die zorg worden geconfronteerd. En op zo’n moment moet er juist alle ruimte zijn voor emoties. Met een uitvaartverzekering neemt u uw nabestaanden al dat regelwerk uit handen en beschermt u hen tegen vaak totaal onvoorziene kosten.

Kosten uitvaart

De uitvaartverzekeringen is er op gericht om u zorgen én kosten uit handen te nemen. Rekent u maar even mee: voor een eenvoudige uitvaart moet tegenwoordig algauw zo’n € 7.500 worden betaald. Heeft u bepaalde persoonlijke wensen, dan kan daar zomaar € 2.500 bij worden opgeteld. En wilt u dat er ook een grafmonument wordt geplaatst dan kan het totaalbedrag gemakkelijk oplopen tot € 12.500.

Uitvaartwaardemeter

Om u een zo goed mogelijk beeld te geven van de kosten die een uitvaart met zich meebrengt, is er een Uitvaartwaardemeter ontwikkeld. Een handig instrument dat u precies laat zien voor welke waarde u uw uitvaart het best kunt verzekeren.

Wilt u uw persoonlijke wensen vastleggen voor uw nabestaanden? Ook dit is bij de meeste uitvaartverzekeraars mogelijk.

Verschillende vormen uitvaartverzekering

Er zijn twee vormen van uitvaartverzekeringen. Een Naturaverzekering, waarbij uw nabestaanden de zorg uit handen wordt genomen en de vastgelegde diensten worden vergoed, of een Kapitaalverzekering, waarbij er een bedrag wordt uitgekeerd waarmee uw nabestaanden de kosten kunnen betalen. Ook een combinatie van beiden is mogelijk.

Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak inplannen?

Hoe dan ook, wij laten u gewoon bepalen hoe en wanneer wij u te woord kunnen staan!

Afspreken?

Een persoonlijk en
vrijblijvend gesprek
aanvragen?

Bellen?

Liever telefonisch?
contact met ons
opnemen?

Appje sturen?

Handig en snel!
Stuur een berichtje
via WhatsApp:

Vragen?

Stel hier vragen of plan de
route naar ons kantoor
in Leeuwarden

  • Altijd 100% onafhankelijk
  • Wij nemen u al het werk uit handen

  • Wij vergelijken premies en voorwaarden

  • Uw vraagbaak bij financiële zaken

Ook uw Zelfstandige Adviseur van RegioBank in Leeuwarden

Al 100 jaar RegioBank waar u zelf bepaalt hoe uw geldzaken geregeld wordt.