NIEUWS

Waarom is mijn autoverzekering niet goedkoper in coronatijd?

Uit onderzoek blijkt dat de maandpremies voor autoverzekeringen niet goedkoper werden in coronajaar 2020. Dat had je misschien wél verwacht omdat het aantal aanrijdingen en schades is afgenomen. Desondanks kan het lonen om weer eens naar je autoverzekering te laten kijken.

Waarom zijn autoverzekeringen eigenlijk niet goedkoper geworden? We zijn toch veel minder de weg opgegaan? Het heeft ermee te maken dat verzekeraars naar statistieken op de wat langere termijn kijken. Na een flinke storm schiet de premie van je opstalverzekering niet meteen omhoog, en andersom, na een periode van relatief weinig schade, dalen de premies niet direct. Dat neemt echter niet weg dat je best weer eens naar je autoverzekering kunt (laten) kijken!

Minder kilometers

Wanneer je een autoverzekering afsluit geef je (meestal, niet altijd) het aantal kilometers op dat je verwacht te gaan rijden per jaar. De kans is groot dat je in deze periode dat aantal bij lange na niet haalt. Dat kun je doorgeven aan de verzekeraar, met een (iets) lagere premie tot gevolg.

Schorsen

Gebruik je je (tweede) auto in deze periode helemaal niet, dan kun je die laten schorsen. Je verklaart dan dat je niet meer met je auto op de openbare weg komt. In dat geval hoef je geen wegenbelasting meer te betalen, geen autoverzekering af te sluiten en is ook geen APK-keuring nodig. Je geschorste auto mag alleen op je eigen terrein of in een autostalling staan. Bedenk wel wat de risico’s zijn voor eventuele schade. Weet ook dat je bij schorsing geen schadevrije jaren opbouwt.

Vergelijken

Blijven vergelijken loont. In de loop van de tijd verandert er veel. Je auto wordt ouder en heeft wellicht een minder kostbare dekking nodig, óf de bodem van je buffers komt in zicht en een juist ruimere dekking is daardoor gewenst. Premies en voorwaarden veranderen én vergeet ook je eigen leeftijd niet. De leeftijdscategorie 18-24 betaalt bijvoorbeeld de hoogste premie. Word je 25, dan kan het lonen om opnieuw rond te kijken.

Dubbele dekking

Veel auto-eigenaren zijn dubbel verzekerd, zonder dat ze het zelf in de gaten hebben. Heb je bijvoorbeeld al een rechtsbijstandverzekering? Controleer dan of daar een verkeersdekking in zit. Je hoeft deze dan niet bij je autoverzekering af te sluiten. En heb je een pechhulp verzekering afgesloten, dan is lid zijn van de ANWB of Route Mobiel vaak overbodig.

Vragen over het afsluiten van je autoverzekering? Vergelijken op premie, dekking en voorwaarden doen we samen. Neem contact op met Team Dijkstra.

Nieuwsgierig geworden?

Hoe dan ook, wij laten u gewoon bepalen hoe en wanneer wij u te woord kunnen staan!

Afspreken?

Een persoonlijk en
vrijblijvend gesprek
aanvragen?

Bellen?

Liever telefonisch?
contact met ons
opnemen?

Appje sturen?

Handig en snel!
Stuur een berichtje
via WhatsApp:

Vragen?

Stel hier vragen of plan de
route naar ons kantoor
in Leeuwarden

  • Altijd 100% onafhankelijk
  • Wij nemen u al het werk uit handen

  • Wij vergelijken premies en voorwaarden

  • Uw vraagbaak bij financiële zaken

Ook uw Zelfstandige Adviseur van RegioBank in Leeuwarden

Al 100 jaar RegioBank waar u zelf bepaalt hoe uw geldzaken geregeld wordt.