KENNISBANK

WGA Eigenrisicodragersverzekering

Als een werknemer na twee jaar ziekte gedeeltelijk arbeidsongeschikt is ontvangt de werknemer een WGA-uitkering. Deze uitkering wordt betaald van de gedifferentieerde WGA-premie die u jaarlijks aan de Belastingdienst betaalt. De premie wordt uitgedrukt als percentage van de totale loonsom.

Premiestijging belastingdienst

Deze premie kan schommelen. Zeker als een werknemer een WGA-uitkering gaat ontvangen. U krijgt dan een opslag op de premie, waardoor u indirect de WGA-uitkering financiert. Ook als u geen WGA-instromers heeft kan de premie fors stijgen. Zo heeft de Belastingdienst sinds 2009 de premie aangepast van 0,27% naar 0,62% in 2011. Dat is een stijging van bijna 130%, die vooral wordt opgebracht door de vele kleine werkgevers aan wie in het geheel geen WAO- of WGA-uitkeringen van (ex-)werknemers worden toegerekend.

WGA Eigenrisicodrager

WGA Eigenrisicodrager worden, betekent dat u ervoor kiest om voor dit risico niet langer bij de overheid verzekerd te zijn, maar zelf een verzekering afsluit. Het voordeel hiervan is dat u hiermee kosten kunt besparen, omdat u in plaats van de gedifferentieerde WGA-premie aan de Belastingdienst, de doorgaans lagere premie van de verzekeraar betaalt en daarbij het risico toch afdekt. Bovendien blijft de verzekeraar u ondersteunen met reïntegratie inspanningen om de werknemer, indien mogelijk, weer aan de slag te helpen.

Voor veel werkgevers betekent de WGA Eigen Risico Verzekering een besparing op de kosten. Laat u echter goed door ons adviseren, want WGA-Eigenrisicodrager worden is zeker niet altijd zinvol.

Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak inplannen?

Hoe dan ook, wij laten u gewoon bepalen hoe en wanneer wij u te woord kunnen staan!

Afspreken?

Een persoonlijk en
vrijblijvend gesprek
aanvragen?

Bellen?

Liever telefonisch?
contact met ons
opnemen?

Appje sturen?

Handig en snel!
Stuur een berichtje
via WhatsApp:

Vragen?

Stel hier vragen of plan de
route naar ons kantoor
in Leeuwarden

  • Altijd 100% onafhankelijk
  • Wij nemen u al het werk uit handen

  • Wij vergelijken premies en voorwaarden

  • Uw vraagbaak bij financiële zaken

Ook uw Zelfstandige Adviseur van RegioBank in Leeuwarden

Al 100 jaar RegioBank waar u zelf bepaalt hoe uw geldzaken geregeld wordt.