NIEUWS

Zakelijk verzekeren voor starters

De financiële kant van ondernemen

Als ondernemer krijg je met een hoop administratieve taken en geldzaken te maken. Denk niet alleen aan je administratie en belastingen, maar ook aan financiering, risico’s en verzekeringen. In het KVK Geldboek voor ondernemers van de Kamer van Koophandel vind je een hoop handige basisinformatie.

In het geüpdate geldboek worden onder meer diverse verzekeringen besproken. Denk hierbij niet alleen aan bedrijfsverzekeringen, maar ook aan persoonlijke verzekeringen zoals pensioen of arbeidsongeschiktheid.

Persoonlijke verzekeringen

Als het gaat om persoonlijke verzekeringen dan zijn sparen voor later en het afdekken van het risico van arbeidsongeschiktheid (AOV) het meest belangrijk. Uiteraard wil je ook dat je dierbaren verzorgd achterblijven. Mogelijk is er een nabestaandenpensioen vanuit een eerder dienstverband, maar je kunt ook (aanvullend) een overlijdensrisicoverzekering (ORV) afsluiten. Voor het geval van arbeidsongeschiktheid zijn er diverse opties: een verzekering of een schenkkring, of een combinatie van beide. Over een verplichte AOV is de laatste jaren veel gesproken maar deze is nog geen feit.

Tip: werk diverse scenario’s uit. Wat als je een half jaar niet kunt werken, kun je dan op je partner leunen of overbruggen met spaargeld? Wat als je langer ziek bent? Hoe staat je partner ervoor wanneer je overlijdt? Onze zakelijk adviseurs helpen je met overzicht en advies.

Bedrijfsverzekeringen

Onder het kopje bedrijfsverzekeringen vind je veel verschillende verzekeringen, het hangt erg af van je type bedrijf welke je nodig hebt. Heb je een bedrijfsbus met veel gereedschap of een flinke voorraad? Heb je personeel in dienst? Kan een derde schade oplopen door jouw product of dienst? Heb je juridische hulp nodig? Denk ook aan cyberrisico’s: heb je gevoelige klantgegevens in je bezit of is je productieproces afhankelijk van online applicaties?

Tip: houd er rekening mee dat je privé-aansprakelijkheidsverzekering niet de schade dekt die je in de uitoefening van je bedrijf veroorzaakt. Je hebt dan een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering nodig, niet te verwarren met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering die de schade dekt als gevolg van bijvoorbeeld een verkeerd advies.

Nieuwsgierig geworden?

Hoe dan ook, wij laten u gewoon bepalen hoe en wanneer wij u te woord kunnen staan!

Afspreken?

Een persoonlijk en
vrijblijvend gesprek
aanvragen?

Bellen?

Liever telefonisch?
contact met ons
opnemen?

Appje sturen?

Handig en snel!
Stuur een berichtje
via WhatsApp:

Vragen?

Stel hier vragen of plan de
route naar ons kantoor
in Leeuwarden

  • Altijd 100% onafhankelijk
  • Wij nemen u al het werk uit handen

  • Wij vergelijken premies en voorwaarden

  • Uw vraagbaak bij financiële zaken

Ook uw Zelfstandige Adviseur van RegioBank in Leeuwarden

Al 100 jaar RegioBank waar u zelf bepaalt hoe uw geldzaken geregeld wordt.