NIEUWS

“De boel kan wel afbranden”

De boel kan wel afbranden

Koopt u een huis? Dan is een opstalverzekering verplicht als je een hypotheek hebt. Opstal betekent letterlijk “gebouw”. Deze opstalverzekering dekt het gebouw en alles wat er écht aan vast zit, zoals de regenpijp en zonnepanelen. Vaak wordt samen met een opstalverzekering, ook een inboedelverzekering afgesloten. Deze twee samen worden dan vaak de woonhuisverzekering genoemd. De inboedelverzekering dekt bijna alles wat los in de woning staat. De “bijna”, betekent dat u goed de voorwaarden moet lezen voor u iets afsluit.

“Ik ga wel naar de kringloop”

Een inboedelverzekering wordt echter níet verplicht gesteld door de hypotheekverstrekker. Dit zorgt soms voor opmerkelijke situaties. Zo had ik laatst een klant aan de telefoon, die het nut niet zag van zijn inboedelverzekering en deze wilde opzeggen.

Enerzijds snapte ik zijn standpunt heel goed, meneer was al op leeftijd en gaf aan niet veel waarde meer in huis te hebben: “Mocht het dan toch afbranden, dan ga ik wel naar de kringloop”. Dat is natuurlijk altijd een goede optie, ze hebben vaak leuke spullen en niet duur. Maar ik besloot tóch even door te vragen.

Ik heb meneer gevraagd wat voor vloer hij had: dit bleek een mooie laminaatvloer die er nog niet zo lang in lag. Ook bleek meneer ook nog meerdere antieke Friese klokken te hebben. Zo kwamen we er in het gesprek achter, dat de man toch meer waarde in huis had dan hij oorspronkelijk dacht. Met het beschikbare spaargeld en een tripje naar de kringloop, was dat niet te vervangen.

Onderschat uw bezit niet!

Veel mensen staan er niet bij stil wat er allemaal onder een inboedel(verzekering) valt. Dat is ook logisch, want verzekeringen zijn niet iets waar men zich dagelijks mee bezig houdt. Tenminste, u niet, maar wij gelukkig wel!

Wist u bijvoorbeeld dat een brommer vaak meeverzekerd is als deze binnen staat, maar een crossmotor niet? Of dat u tijdens een verhuizing ook verzekerd bent?

Ook zijn mensen vaak geneigd de waarde van hun inboedel te laag te schatten, zoals in het voorbeeld hierboven. Mensen denken vaak “ik heb toch niets duurs in huis”, maar wanneer u alles van de gebaksvorkjes tot de sokken gaat optellen, is de vervangingswaarde schrikbarend hoog.

Daarom zijn wij er voor u, wij adviseren over de zaken waar u niet over nagedacht had. Zo heb ik samen met meneer gekeken of zijn huidige verzekering ook goedkoper kon: dat bleek het geval. Door de verzekering te vergelijken bij verschillende verzekeraars zijn we tot de conclusie gekomen dat oversluiten het meest voordelig was en ook nog eens tegen betere voorwaarden dan voorheen!

Samen naar de beste dekking

Nu is natuurlijk geen enkele situatie hetzelfde, maar daar zijn wij juist voor. Wij kijken wat het beste bij u past en leveren altijd maatwerk. Vergelijk verzekeringen bijvoorbeeld eens met de kleding die u draagt. De één shopt bij de WE, de ander gaat voor een maatpak.

Zo is het met verzekeringen eigenlijk ook, die kunt u inkleden zoals u het fijn vind. Zo zijn er de standaard dekkingen waar veel huishoudens aan voldoen, maar ook de uniekere gevallen, waarvoor bijzonder maatwerk nodig is. In alle gevallen hebben wij de expertise, om ervoor te zorgen dat u slaagt voor een goed passende verzekering!

Jacob Wiebe Bosma

Adviseur particulier en bank

Nieuwsgierig geworden?

Hoe dan ook, wij laten u gewoon bepalen hoe en wanneer wij u te woord kunnen staan!

Afspreken?

Een persoonlijk en
vrijblijvend gesprek
aanvragen?

Bellen?

Liever telefonisch?
contact met ons
opnemen?

Appje sturen?

Handig en snel!
Stuur een berichtje
via WhatsApp:

Vragen?

Stel hier vragen of plan de
route naar ons kantoor
in Leeuwarden

  • Altijd 100% onafhankelijk
  • Wij nemen u al het werk uit handen

  • Wij vergelijken premies en voorwaarden

  • Uw vraagbaak bij financiële zaken

Ook uw Zelfstandige Adviseur van RegioBank in Leeuwarden

Al 100 jaar RegioBank waar u zelf bepaalt hoe uw geldzaken geregeld wordt.