NIEUWS

Zorgen voor nabestaanden doet u nu

Zorgen voor nabestaanden doet u nu

Herkent u de volgende situatie? Bij elk ongemak van uzelf en in het bijzonder van uw kind, wordt gelijk het zekere voor het onzekere genomen en hulp ingeschakeld van huisarts of ziekenhuis. Maar wanneer het op financiële zekerheid gaat, dan gaan we niet meer voor het zekere. Dan nemen we graag het risico omdat we denken dat het wel geregeld is door de overheid, of “dat het mij niet zal overkomen.”

Maar als het noodlot morgen toeslaat en u er niet meer bent, weet u dan hoe u uw partner, kinderen en nabestaanden achterlaat? Kunnen de maandlasten wel betaald worden als uw partner minder moet gaan werken om voor de kinderen te zorgen? Kunnen uw kinderen nog studeren of is daar geen geld meer voor?

Als u in de bloei van uw leven overlijdt, is een overlijdensrisicoverzekering er om te zorgen dat uw nabestaanden, ondanks het verlies, hun leven kunnen voortzetten. Met het uitgekeerde bedrag krijgen zij geen financiële zorgen ondanks dat uw inkomen wegvalt.

Overlijdensrisicoverzekering, niet alleen voor eigenwoningbezitters

Bij het afsluiten van een hypotheek wordt vaak stilgestaan bij de woonlasten op de lange termijn en wordt een ORV afgesloten zodat bij overlijden de hypotheeklast betaald kan blijven worden en de woning behouden kan worden.

Door huurders wordt vaak wel een inboedelverzekering afgesloten, maar hierbij wordt niet nagedacht over een overlijdensrisicoverzekering. Maar dit is een gemiste kans, want wanneer u huurt is de verwachting dat uw huurlasten door de jaren heen zullen stijgen. Juist dan kan het wegvallen van een inkomen extra problematisch zijn.

Wanneer er een ORV afgesloten is, kunnen alle vaste lasten betaald blijven worden, kunt u uw nabestaanden behoeden voor financiële zorgen en zorgen dat zij alle kansen in het leven behouden.

Wat kost een ORV?

Een ORV afsluiten kan al vanaf een paar euro per maand. Hiermee geeft u uw nabestaanden financiële zekerheid. De hoogte van de maandlasten hangen af van de voorwaarden die u kiest. Zoals de looptijd en het verzekerde bedrag.

Bovendien kunt u een ORV op elk moment aanpassen als uw situatie veranderd, bijvoorbeeld als u verhuist, een huis koopt, (weer) gaat huren, er kinderen komen, of er juist een scheiding is.

Het verschil met een uitvaartverzekering

Een overlijdensrisicoverzekering, wordt soms verward met een uitvaartverzekering. Ze zijn echter verschillend. Een ORV loopt op een gekozen moment af, een uitvaartverzekering loopt een heel leven door. Een ORV kán worden ingezet voor de uitvaart, maar dit hoeft niet. Een uitvaartverzekering kan enkel voor de uitvaart gebruikt worden.

Uw nabestaanden verzorgd achterlaten?

Bent u benieuwd of u het goed voor elkaar heeft? Neem dan contact met ons op.

We gaan graag vrijblijvend met u in gesprek over uw situatie en hoe u uw nabestaanden verzorgd kunt achterlaten op een manier die bij u past.

Nieuwsgierig geworden?

Hoe dan ook, wij laten u gewoon bepalen hoe en wanneer wij u te woord kunnen staan!

Afspreken?

Een persoonlijk en
vrijblijvend gesprek
aanvragen?

Bellen?

Liever telefonisch?
contact met ons
opnemen?

Appje sturen?

Handig en snel!
Stuur een berichtje
via WhatsApp:

Vragen?

Stel hier vragen of plan de
route naar ons kantoor
in Leeuwarden

  • Altijd 100% onafhankelijk
  • Wij nemen u al het werk uit handen

  • Wij vergelijken premies en voorwaarden

  • Uw vraagbaak bij financiële zaken

Ook uw Zelfstandige Adviseur van RegioBank in Leeuwarden

Al 100 jaar RegioBank waar u zelf bepaalt hoe uw geldzaken geregeld wordt.