KENNISBANK

Bedrijfsauto verzekeren

Bedrijfsauto verzekeren WA

Uw bedrijfsauto (personenauto, bestelauto en vrachtauto) is een kostbaar bezit en moet goed verzekerd zijn. Iedere autobezitter die de weg op gaat is verplicht om in ieder geval een wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA) verzekering af te sluiten. Deze verzekering vergoedt schade aan anderen. Het gaat hier dus om schade veroorzaakt met uw auto aan de auto of spullen van anderen. Schade aan uw eigen auto wordt met deze verzekering dus niet vergoed.

WA + Beperkt Casco dekking

Mocht u naast deze wettelijke aansprakelijkheidsverzekering een aanvullende dekking willen dan is er de WA + Beperkt Casco dekking. Wij raden deze verzekering meestal aan voor bedrijfsauto’s van 5 tot 10 jaar oud met uitzondering van bijzondere bedrijfsauto’s zoals oldtimers. Natuurlijk kan dit advies afwijken afhankelijk van de waarde van de auto. Deze verzekering vergoedt naast de WA-dekking ook schade veroorzaakt door bijvoorbeeld inbraak, brand, storm, hagel, dieren of diefstal.

WA + Casco dekking

De meest volledige verzekering en de laatste in het rijtje is de WA + Casco dekking (All Risks dekking). Deze verzekering dekt ook schade aan uw eigen auto die bijvoorbeeld per ongeluk door uzelf is veroorzaakt of bijvoorbeeld is veroorzaakt door vandalisme. Heeft u de WA + Casco dekking en u veroorzaakt per ongeluk een aanrijding, dan is zowel de schade van de andere partij als de schade aan de eigen auto gedekt. Deze verzekering is meestal geschikt voor voertuigen jonger dan 5 jaar maar ook hier is de waarde van de auto is een belangrijke factor. Met de WA + Casco dekking bent u verzekerd tegen vrijwel alle risico’s.

Aanvullende dekkingen

De autoverzekering is daarnaast uit te breiden met de rechtsbijstandverzekering, ongevallen-inzittendenverzekering en/of schadeverzekering inzittenden.

Wanneer u met uw bedrijf de auto(s) least, kan het onder sommige omstandigheden voordelig zijn om de verzekering uit het leasecontract te laten en deze zelf te verzorgen.

Onafhankelijk advies

Wilt u een bedrijfsautoverzekering afsluiten dan staan onze experts altijd voor u klaar om u onafhankelijk advies te geven. Wij geven u een helder advies en helpen u met het vergelijken, kiezen en afsluiten van de verzekering. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of een afspraak.

Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak inplannen?

Hoe dan ook, wij laten u gewoon bepalen hoe en wanneer wij u te woord kunnen staan!

Afspreken?

Een persoonlijk en
vrijblijvend gesprek
aanvragen?

Bellen?

Liever telefonisch?
contact met ons
opnemen?

Appje sturen?

Handig en snel!
Stuur een berichtje
via WhatsApp:

Vragen?

Stel hier vragen of plan de
route naar ons kantoor
in Leeuwarden

  • Altijd 100% onafhankelijk
  • Wij nemen u al het werk uit handen

  • Wij vergelijken premies en voorwaarden

  • Uw vraagbaak bij financiële zaken

Ook uw Zelfstandige Adviseur van RegioBank in Leeuwarden

Al 100 jaar RegioBank waar u zelf bepaalt hoe uw geldzaken geregeld wordt.