KENNISBANK

De lijfrentepolis komt tot uitkering

Veel mensen (ondernemers en particulieren) hebben als aanvulling op de AOW of het pensioen een lijfrenteverzekering of -bankspaarproduct afgesloten. Deze komen meestal zo rond de pensioendatum tot uitkering. Dan heb je een aardig bedrag bij elkaar gespaard en wat moet je dan?

Meer dan 35% verschil

Het is niet slim om klakkeloos het aanbod te accepteren van de verzekeraar of bank waar het jouw lijfrentepolis is opgebouwd. Je bent vrij om met het opgebouwde vermogen te shoppen en dit kan nogal eens meer opleveren dan je denkt. Tussen de hoogste en laagste aanbieder kan wel 35% verschil zitten en dat is best wel veel.

Bij een uitkering via een bankspaarproduct zijn de regeltjes wat eenvoudiger dan bij een verzekering. Hier zijn de voorwaarden en mogelijkheden meestal wat ruimer. Deze laatste oplossing kost echter niet zoveel meer dan het bankspaarproduct. Dan heb je nog de keuze, garantie of toch maar een beetje risico nemen en misschien wel gaan beleggen. Hier moet je goed over nadenken. Het betreft natuurlijk wel je inkomen en de meesten willen hier wel zekerheid over hebben.

Een goed advies kan je dus helpen bij en de juiste keuze te maken en een hogere opbrengst. Op het ogenblik doet onze eigen RegioBank het ontzettend goed in uitkeringen via banksparen. Van Moneyview hebben ze een 5-sterren (hoogste) kwalificatie gekregen. Aegon en Reaal doen het goed op het gebied van verzekeren.

Ruim aanbod aan aanbieders

De meeste adviseurs, in ieder geval die van ons, hebben de mogelijkheid om uit een ruim aanbod van aanbieders, zowel banken als verzekeraars, de juiste keuze te maken. Wordt jouw lijfrentepolis beschikbaar binnenkort, dan kun je het beste een adviseur raadplegen om de mogelijkheden bij de diverse aanbieders te vergelijken. Dus nogmaals, ga niet uit van die ene aanbieding die je krijgt van een bank of verzekeraar

Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak inplannen?

Hoe dan ook, wij laten u gewoon bepalen hoe en wanneer wij u te woord kunnen staan!

Afspreken?

Een persoonlijk en
vrijblijvend gesprek
aanvragen?

Bellen?

Liever telefonisch?
contact met ons
opnemen?

Appje sturen?

Handig en snel!
Stuur een berichtje
via WhatsApp:

Vragen?

Stel hier vragen of plan de
route naar ons kantoor
in Leeuwarden

  • Altijd 100% onafhankelijk
  • Wij nemen u al het werk uit handen

  • Wij vergelijken premies en voorwaarden

  • Uw vraagbaak bij financiële zaken

Ook uw Zelfstandige Adviseur van RegioBank in Leeuwarden

Al 100 jaar RegioBank waar u zelf bepaalt hoe uw geldzaken geregeld wordt.