KENNISBANK

Recreatieverzekeringen

Met verzekeren van uw recreatieve goederen maakt het onbezorgd genieten van uw vrije tijd nog beter.

Bootverzekering

Met een bootverzekering is de eigenaar van een boot verzekerd tegen schade aan de eigen boot of schade van anderen. De bootverzekering is er als verzekering tegen de wettelijke aansprakelijkheid (WA). Je kunt je boot ook verzekeren tegen diefstal en brand of heel uitgebreid met een casco bootverzekering.

De bootverzekering is geen verplichte verzekering. Kleinere (zeil)boten vallen meestal onder gewone aansprakelijkheidsverzekering van particulieren. Toch kan een verzekering voor je boot wel handig zijn. Net als bij autopolissen kun je de boot alleen WA en met beperkt of volledig casco verzekeren. Zeker als het om een vrij nieuwe boot gaat is een beperkt of volledig casco bootpolis wel verstandig.

Caravanverzekering

Met de caravanverzekering is de eigenaar van een caravan verzekerd tegen schade aan of veroorzaakt door de caravan. De caravanverzekering geldt als aanvulling op een mogelijke andere verzekering. De verzekeraar keert alleen uit als andere verzekeringen dat niet doen.

De basis voor de caravanverzekering is de verzekering tegen de wettelijke aansprakelijkheid. Vervolgens kun je de verzekering uitbreiden tot een cascoverzekering. Eventueel kun je ook een inboedel- of hagelverzekering afsluiten. De caravanpolis is een aanvullende verzekering. Je kunt een beroep doen op deze verzekering, als je niet bij een andere verzekeraar terecht kunt. Het kan verstandig zijn om deze verzekering bij dezelfde verzekeraar als de autopolis onder te brengen.

Stacaravanverzekering

De stacaravanverzekering is een speciale verzekering voor de stacaravan. Met een stacaravanverzekering ben je verzekerd tegen schade aan of het verloren gaan van je stacaravan. Bij deze verzekering kun je ook de inboedel van de stacaravan verzekeren.

De stacaravanverzekering is een speciale verzekering voor bezitters van een stacaravan. Niet elke stacaravan kun je verzekeren. Vrijwel alle aanbieders van een stacaravanpolis kijken naar de plaats waar de caravan staat. De stacaravan in België of Luxemburg valt vrijwel altijd onder de dekking. Staat de caravan in Duitsland dan is deze meestal alleen te verzekeren als deze binnen een vaste afstand vanaf de grens staat. Deze afstand verschilt per verzekeraar. Bij de verzekering voor je stacaravan kun je ook de inboedel verzekeren.

Vrijetijdsuitrusting verzekering

Met een vrijetijdsuitrusting verzekering verzeker je de uitrusting die je voor je hobby gebruikt. Onder de dekking van de vrijetijdsuitrusting verzekering valt bijvoorbeeld je duikoutfit of je foto- of videoapparatuur. Gebruik je de spullen voor je beroep of studie dan is er bij sommige verzekeraars geen dekking.
Een hobby kan nog eens uit de hand lopen. Voor je het weet, steek je daar veel vrije tijd in. En dan kunnen de kosten flink oplopen. Zeker als je een mooie uitrusting aanschaft. Dan is het zonde als er wat met je bezit gebeurt. Hiervoor kun je een verzekering afsluiten. Voor je de verzekering afsluit, is het verstandig om even de polisvoorwaarden door te nemen. In de polisvoorwaarden van deze verzekering staan meestal nogal wat uitsluitingen

Daarnaast kunt u nog denken aan het verzekeren van uw recreatiewoning, camper, golfuitrusting enz.

Recreatiewoningverzekering

De recreatiewoningverzekering komt overeen met de woonhuisverzekering alleen dan toegespitst op het gebruik als recreatiewoning. Ook wordt er rekening gehouden met het eventueel verhuren van ede recreatiewoning. De inboedel in de recreatiewoning kan ook verzekerd worden.

Wordt de woning verhuurd dan is het belangrijk om ook de aansprakelijkheid goed te verzekeren. Dit is niet altijd standaard meegenomen op de particuliere aansprakelijkheidsverzekering.

OVERLIJDENSRISICOVERZEKERING OP TWEE LEVENS

Bij een verzekering op twee levens hoeft de hoogte van de risicodekking voor beide verzekerden niet hetzelfde te zijn, de verzekeringsvorm wel. Bij gelijktijdig overlijden van beide verzekerden wordt de hoogste van de twee afzonderlijk verzekerde risicokapitalen uitgekeerd.

VORMEN VAN RISICOVERZEKERINGEN

In de navigatie vindt u diverse vormen van de overlijdensrisicoverzekering.

Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak inplannen?

Hoe dan ook, wij laten u gewoon bepalen hoe en wanneer wij u te woord kunnen staan!

Afspreken?

Een persoonlijk en
vrijblijvend gesprek
aanvragen?

Bellen?

Liever telefonisch?
contact met ons
opnemen?

Appje sturen?

Handig en snel!
Stuur een berichtje
via WhatsApp:

Vragen?

Stel hier vragen of plan de
route naar ons kantoor
in Leeuwarden

  • Altijd 100% onafhankelijk
  • Wij nemen u al het werk uit handen

  • Wij vergelijken premies en voorwaarden

  • Uw vraagbaak bij financiële zaken

Ook uw Zelfstandige Adviseur van RegioBank in Leeuwarden

Al 100 jaar RegioBank waar u zelf bepaalt hoe uw geldzaken geregeld wordt.