NIEUWS

Voorkom deze 5 fouten in je belastingaangifte

De 5 meest gemaakte fouten bij belastingaangifte

Jij hoeft deze fouten niet meer te maken!

Een foutje in de belastingaangifte is zo gemaakt. Het gaat immers om veel getallen en bedragen. Hier hebben we 5 veelgemaakte fouten op een rij gezet, zo weet je zeker dat jij deze fouten niet meer maakt!

1. Verkeerde gegevens ingevoerd

Een verkeerd rekeningnummer ingevoerd, een typefout in je naam of bedragen omgedraaid. Check, check en dubbelcheck dus je ingevoerde gegevens. Heb je een fout gemaakt terwijl je de aangifte al verzonden hebt? Dan lees je hier hoe je deze fout kunt herstellen.

2. Te laat indienen

Het te laat indienen van je belastingaangifte, het niet op tijd kunnen vinden van alle benodigde papieren en gegevens… je belastingaangifte is zomaar te laat ingeleverd. Je zult in eerste instantie een tweede termijn krijgen. Probeer die wel te halen want boetes voor te laat inleveren kunnen flink oplopen!

3. Aftrekpost vergeten

Er zijn veel kosten die je kunt aftrekken. Denk aan gemaakte studiekosten en zorgkosten die buiten je verzekering vallen. Omdat er zoveel mogelijkheden zijn is het makkelijk om er 1 over het hoofd te zien en dat zou zonde zijn. In dit overzicht vind je alle aftrekposten op een rij.

Ook zijn er best wat heffingskortingen te verkrijgen. Dit zijn kortingen op de inkomstenbelasting en premie volksverzekeringen. Bijvoorbeeld de heffingskorting voor groene beleggingen. Hier vind je alle soorten heffingskortingen.

4. Pensioen in verkeerde rubriek

Pensioen- of vut-uitkering hoort in de rubriek ‘loon uit vroegere dienstbetrekking’ en dus niet in de rubriek ‘loon uit tegenwoordige dienstbetrekking’. Deze worden vaak met elkaar verward.

5. Verkeerde bedragen WOZ-waarde

Je moet de WOZ-waarde gebruiken van de beschikking van het jaar ervoor (als je bijvoorbeeld aangifte doet over het jaar 2022, gebruik je de WOZ-beschikking met peildatum 1 januari 2021) en dus niet de bedragen uit de beschikking die je begin 2023 hebt ontvangen, want die gaat over de WOZ-waarde van 1 januari 2022. Brief kwijt? Geen probleem, zoek de WOZ waarde makkelijk hier op.

Foutje? Geen paniek

Foutje gemaakt? Geen paniek. Ook als je de belastingaangifte al hebt verzonden kan je een fout herstellen. Je hebt tijd tot de definitieve belastingaanslag is ontvangen. Pas het foutje aan en onderteken en verstuur hem simpelweg opnieuw. Heb je de definitieve belastingaanslag al ontvangen? Dan kun je bezwaar maken. Dat kan hier

fouten belastingaangifte
Nieuwsgierig geworden?

Hoe dan ook, wij laten u gewoon bepalen hoe en wanneer wij u te woord kunnen staan!

Afspreken?

Een persoonlijk en
vrijblijvend gesprek
aanvragen?

Bellen?

Liever telefonisch?
contact met ons
opnemen?

Appje sturen?

Handig en snel!
Stuur een berichtje
via WhatsApp:

Vragen?

Stel hier vragen of plan de
route naar ons kantoor
in Leeuwarden

  • Altijd 100% onafhankelijk
  • Wij nemen u al het werk uit handen

  • Wij vergelijken premies en voorwaarden

  • Uw vraagbaak bij financiële zaken

Ook uw Zelfstandige Adviseur van RegioBank in Leeuwarden

Al 100 jaar RegioBank waar u zelf bepaalt hoe uw geldzaken geregeld wordt.